Херсонське облводресурсів зайняло перше місце на Україні

Фото http://www.scwm.gov.ua/

За підсумками роботи у 2013 році, згідно з комплексною оцінкою Державного агентства водних ресурсів України, Херсонське обласне управління водних ресурсів зайняло перше місце на Україні.
Про це було повідомлено 06 лютого 2014 року під час розширеного засідання колегії Держводагентства України, на якому розглядалися підсумки діяльності водогосподарсько-меліоративного комплексу за 2013 рік і узгоджувались заходи щодо забезпечення сталого функціонування галузі у І кварталі поточного року. Участь у зазначеному засіданні взяли члени колегії Держводагентства, зокрема, фахівці центрального апарату Держводагентства, керівники басейнових та обласних управлінь водних ресурсів, управлінь каналів, дирекцій водогосподарського будівництва, проектно-вишукувальних інститутів, технічних шкіл, профспілки працівників агропромислового комплексу України, наукових організацій, громадськості та ін.
Щорічно на меліоративних системах Херсонської області водогосподарскими організаціями виконується цілий комплекс відновлювальних, ремонтних та налагоджувальних робіт, а також робіт з реконструкції, який дозволяє утримувати на високому технічному рівні зрошувальні системи та забезпечувати їх належну та довгострокову експлуатацію.
У 2013 році по області полито 291,5 тис.га зрошуваних земель, що на 4,1 тис.га більше обсягів минулого року і складає 100,5 % до завдання. Виконано 1666,5 тис. гектарополивів. Кратність поливу склала 5,7 раза проти 5,6 у 2012 році. Полито озимих культур на площі 47,3 тис.га, овочів – 47,7 тис.га, сої – 93,6 тис.га, кукурудзи – 31,9 тис.га. Затоплено посівів рису на площі 7,5 тис.га. Краплинним зрошенням полито 31,4 тис.га, ділянок-«супутників» – 35,7 тис.га. Полито пожнивних культур на площі 12,2 тис.га. Проведено вологозарядкових поливів на площі 20,7 тис.га.
У 2013 році за добу зрошувалось більше 16 тис. га. На поливі працювало 188 насосних станцій та 1384 одиниці дощувальної техніки.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.