Науковці ІВПіМ прийняли участь у семінарі по краплинному зрошенню у м. Нова Каховка

Заступник директора з наукової роботи Інституту Шатковський А.П., зав. лабораторії технології зрошення с.-г. культур Черевичний Ю.О. та зав. лабораторії інтелектуальної власності та маркетингу інновацій Книш В.В. прийняли участь у «Агропромисловому семінарі від виробника систем краплинного зрошення», який відбувся 30 серпня 2012 у м. Нова Каховка. Організаторами заходу виступили представники компанії «TORO Ag Irrigation», ТОВ «Шетеліг Україна». У заході взяли участь заступник голови Херсонської ОДА Михайло Мельник, міський голова м. Н. Каховки Володимир Коваленко, керівники і фахівці сільськогосподарських підприємств, представники районних управлінь агропромислового комплексу області, вчені-аграрії.

З початком роботи семінару його учасників привітав міський голова м. Н. Каховки Володимир Коваленко, а теоретичну частину семінару розпочав Шатковський А.П. з доповіддю «Роль краплинного зрошення в інтенсифікації галузі рослинництва».

Також під час семінару відбулася презентація компанії виробника «TORO Ag Irrigation», на якій був представлений асортимент продукції та проінформовано присутніх про сучасні технології вирощування кукурудзи з використанням краплинного зрошення.

Заступник голови Херсонської ОДА М. Мельник у своїй заключній доповіді наголосив, що «саме завдяки впровадженню систем краплинного зрошення Херсонщина стала лідером в Україні з виробництва овочів, а надалі планується збільшити валовий збір і зернових культур, зокрема кукурудзи. Адже 50% краплинного зрошення, яке є в Україні, знаходиться в Херсонській області», – сказав Михайло Мельник і додав, що «врожайність культур при застосуванні саме цього способу поливу набагато вища, тому, враховуючи важкі погодно-кліматичні умови в регіоні, потрібно використовувати ці інновації».

Наради, семінариPermalink

Comments are closed.