На Херсонщині планують збільшувати площі зрошувальних земель

На Херсонщині площа зрошуваних земель складається з близько 427 тисяч гектарів, тобто становить п’яту частину від усіх сільгоспугідь області. У планах Уряду та Мінагрополітики − значне її збільшення. Так, Програма активізації економіки передбачає відновлення та модернізацію систем зрошення на Півдні завдяки залученню 2 мільярдів доларів.
У Херсонській області площа зрошуваних земель становить близько 426,8 тисячі гектарів. Полив сільгоспугідь забезпечується завдяки роботі Каховської, Краснознам’янської, Інгулецької зрошувальних систем, а також Північно-Кримського каналу. В області також зосереджена найбільша площа крапельного зрошення в Україні – 26,5 тисячі гектарів.
Цього року до поливного сезону область підготувала 286,4 тисячі гектарів. І станом на середину червня майже 100% цих площ було зрошено.
Проте для того, щоб підвищити ефективність використання меліоративних систем, ОДА затвердила «Комплексну програму розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року». Своєю чергою Мінагрополітики спільно з НААНУ розробили проект розпорядження Уряду «План заходів щодо розширення площ зрошення та забезпечення ефективного використання зрошуваних земель у Південному регіоні України на період 2013-2017 роки».
Також заходи для відновлення та модернізації системи зрошення на Півдні України передбачені в Програмі активізації економіки на 2013-2014 роки. Так, для цього держава планує залучили близько 2 мільярдів гривень. Це дало б змогу збільшити виробництво сільгосппродукції Херсонської області та Криму на 26,7 мільярда доларів.

Джерело: Урядовий портал

Події та новиниPermalink

Comments are closed.