Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем”

8 жовтня 2014 року на засіданні Кабінету Міністрів України розглядався проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем”, метою якого є відновлення ролі меліорованих земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, встановлення відповідальності за недбале ставлення до меліорованих земель та меліоративних систем, використання зрошуваних земель у поливному режимі, збереження та відтворення родючості ґрунтів.
Зазначений законопроект передбачає вирішення питання ефективного використання меліорованих земель та інженерної інфраструктури меліоративних систем. Його прийняття дозволить розв’язати проблеми раціонального використання водних ресурсів, збереження та відтворення родючості меліорованих земель, зменшення залежності вирощування сільськогосподарських культур від несприятливих погодних умов та дозволить залучати інвестиційні кошти для відновлення працездатності меліоративних систем, зокрема зрошувальних.
Законодавчий акт вже вносився на розгляд Верховної Ради України у 2013 році і був відкликаний Урядом у 2014 році з метою підтвердження його актуальності.
За результатом розгляду проект Закону України погоджено з Мінагрополітики, Міненерговугілля, Мінрегіоном, Мін’юстом, Мінфіном, Мінекономрозвитку, Держземагентством, Держлісагентством, Держрибагентством, Держекоінспекцією та Держпідприємництвом.
Прийняття проекту закону сприятиме розвитку меліорації земель, збереженню та ефективному використанню меліоративних систем, створенню результативного механізму для припинення порушень законодавства у сфері меліорації земель та усунення їх негативних наслідків.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.