Інформація щодо «Качиного озера» на перехресті проспекту Григоренка і вул. Здолбунівської у житловому масиві Позняки

29 березня 2016 року директор ІВПіМ Михайло Ромащенко та в.о. заступника директора з наукової роботи ІВПіМ Михайло Яцюк взяли участь у роботі постійної комісії Київради з питань екологічної політики щодо ситуації по засипанню водойми на перехресті проспекту Григоренка і вул. Здолбунівської у житловому масиві Позняки Дарницького района міста Києва.

З доповіддю під назвою “Інформація щодо «Качиного озера» на перехресті проспекту Григоренка і вул. Здолбунівської у житловому масиві Позняки” Михайло Іванович виступив під час обговорення 2-го пункту порядку денного. Наведені у доповіді та презентації факти засвідчують існування водойми біля перехрестя проспекту Григоренка і вул. Здолбунівська (на південний захід від нього) упродовж дуже тривалого часу, а головне – до початку тут інтенсивної господарської діяльності та забудови прилеглої території. Виходячи з викладеного можна зробити висновок про те, що ця водойма є природним водним об’єктом, а саме старичним озером.
Відповідно до наведеного, згідно з Водним кодексом України, земля під водоймою, так само, як і прибережна захисна смуга, належать до земель водного фонду, умови використання якої обмежено діючим законодавством. Робота комісії завершилась наданням пропозицій стосовно врегулювання конфлікту та надання іншої земельної ділянки для будівництва житлового будинку постраждалим від “Еліта-Центр”.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.