Участь у Другому Всесвітньому водному форумі: «Управління водними ресурсами в світі: роль зрошення для сталого виробництва та продовольства»

Листопад 2016 року для водогосподарників був особливим. 6 -12 листопада в Таіланді відбулись важливі події : 67-е засідання Міжнародного виконавчого комітету Міжнародної комісії по іригації та дренажу, 2-й іригаційний форум та круглі столи Міністрів і особливих представників країн-учасників. Була також технічна виставка.
Приймали участь 1200 учасників із 58 країн.
Україну представляв академік НААНУ проф. Коваленко П.І.
Петро Коваленко почесний віце-президент МКІД, учасник Постійного комітету стратегії і розвитку, керівник робочої групи – Іригація і дренаж в країнах з соціально-економічною трансформацією, заступник керівників Європейської регіональної групи та робочої групи сталі внутрігосподарські системи (техніка і способи поливу, в тому числі краплинне зрошення)
Згідно програми перші три дні проходив іригаційний форум і круглі столи міністрів і офіційних представників країн серед яких представник України П. Коваленко.
Тама Форуму – Управління водою в перемінному світі: роль іригації у сталому виробництві продовольства.
! – Баланс води, продовольства, енергії і екології.
2- Паводки і засухи при екстримальних змінах клімату.
3-Бородьба з бідностю і забезпечення продовольства за рахунок зрошення та дренажу.
Всього заявлено біля 300 доповідей , в тому числі від України чотири.
Опубліковані тези, примірних яких є у бібліотеці Інституту водних прблем і меліорації.Повний текст матеріалів на електронному носію.
На круглик столах учасники виступали з інформацією щодо стану та проблемах по іригації у своїх країнах. По результатах круглих столів приняті Декларації.
Для офіційних представників і міністрів була організована поїздка в Королівський центр розвитку та навчання.
Наступні дні 9 -12 листопада проходили засідання Комітетів і робочих груп.
П.Коваленко провів засідання своєї робочої групи, прийняв участь у засіданнях Європейської регіональної групи та Групи сталі внутрігосподарські системи.
11 -12 листопада продовжились засідання Комітетів.
12 листопада засідав Міжнародний виконавчий комітут. Були підведені підсумки роботи комітетів і робочих груп. Діяльність Робочої групи Іригація і дренаж в країнах з соціально-економічною трансформацією та Робочої групи Сталі внутрігоподарські систем продовжено на пять років.
Відбулися вибори нових віце- президентів. Ними стали представники Непалу, Пакестану. Росії.

Детальна інформація на сайті ICID

Події та новиниPermalink

Comments are closed.