Відбувся XIV фестиваль «Український кавун – Солодке диво»

12 серпня в м. Гола Пристань Херсонської області відбувся XIV фестиваль «Український кавун – солодке диво», програма якого передбачала: виставку-ярмарок, дегустації, продаж у великому асортименті баштанних культур та іншої сільськогосподарської продукції, концертно-розважальну програму, конкурси, майстер-класи. У фіналі провденого західу відбулось нагородження переможців конкурсів, та відзначення учасників фестивалю.

Результати своєї роботи продемонстрували десятки учасників, серед яких фермери – професійні баштанники та аматори. Всі вони висловили спільну думку про те, що в нинішньому році урожай і якість баштанних не надто високі. Причиною стала тривала спека і жорстока посуха. По цій причині цьогорічний кавун -переможець поступився минулорічному «чемпіону», що важив 28 кілограмів, а також «рекордсмену» фестивалів який у 2011 році сягнув відмітки в 42 кг.

Переможці фестивалю в номінації «Найбільше солодке диво»

Кавун:
І місце – ФГ «Мрія» – 17,7 кг
ІІ місце – Бабич Д. В. – 12,84 кг
ІІІ місце – СВК ім. Горького – 11,88 кг.

Диня
І місце – Пікулін В. В. – 5,76 кг
ІІ місце – ФГ «Мрія» – 5 кг
ІІІ місце – Пікулін В. В. – 4,76 кг

Гарбуз
І місце – Цаларунго С. М. – 38,84 кг
ІІ місце – Сєдов Д. О. – 25,8 кг
ІІІ місце – Смірнова Л. П. – 19,6 кг.

В номінації краща експозиція виставки – ярмарку, що проводилась в рамках фестивалю переможцем стала Південна державна сільськогосподарська дослідна станція ІВПіМ НААН.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.