Участь науковців ІВПіМ у тренінг-семінарі з управління засоленими ґрунтами

З 25 по 29 вересня 2017 року на базі ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського» (м. Харків) в рамках виконання Плану імплементації Євразійського ґрунтового партнерства та за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Глобального ґрунтового партнерства (ГГП) проходив тренінг-семінар з управління засоленими ґрунтами.
На семінарі були присутні фахівці з 13 країн, що є членами Євразійського ґрунтового партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизія, Молдова, Росія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан і Україна). Навчання в рамках тренінгу-семінару проводила команда професійних викладачів-тренерів. Директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Ромащенко М.І. виступив перед учасниками семінару з лекцією-презентацією на тему: «Управління національними водними ресурсами».
Крім того, присутніми на тренінгу-семінарі від ІВПіМ були завідувач відділу водних ресурсів Шевченко А.М., старший науковий співробітник відділу зрошення Усата Л.Г. і науковий співробітник відділу використання зрошуваних земель Бутенко Я.О. Вони прийняли участь у роботі п’яти технічних сесій за такими напрямами:

  • загальні відомості про засолені ґрунти: діагностика, критерії та поширення;
  • методи ґрунтового обстеження, картування і моніторингу засолених і солонцевих ґрунтів;
  • моніторинг та оцінка засолених ґрунтів, інноваційні методи та способи їх визначення;
  • раціональне використання засолених і солонцевих ґрунтів;
  • інноваційні технології рекультивації і відновлення засолених і солонцевих ґрунтів і маргінальних ландшафтів у регіоні (варіанти управління для запобігання, пом’якшення та реабілітації засолених ґрунтів).

Технічні сесії включали теоретичні заняття (лекції-презентації), практичні тренінги і панельні дискусії. Учасники семінару також відвідали польову ґрунтово-меліоративну екскурсію, на якій було продемонстровано роботу засобів дистанційного зондування і експрес-діагностики властивостей засолених ґрунтів.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.