Семінар-тренінг з впровадження Водної рамкової та паводкової директив ЄС

23-26 жовтня 2017 року завідувач відділення водних ресурсів Шевчук С.А. та завідувач відділу водних ресурсів Шевченко А.М. взяли участь у семінарі тренінгу «Впровадження Водної Рамкової та Паводкової директив ЄС», який проходив у м. Дніпро (23-24 жовтня) та м. Харків (25-26 жовтня) за підтримки проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» (APENA)
Учасниками даного заходу були фахівці Держводагентства України, ДСНС України, басейнових та обласних управлінь водних ресурсів, гідрогеолого-меліоративних експедицій, міжрайонних управлінь водного господарств, регіональних центрів з гідрометеорології, Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
За програму семінару було розглянуто питання транспозиції вимог Водної Рамкової та Паводкової директив ЄС у національне законодавство; реформування системи моніторингу поверхневих вод відповідно до європейських підходів, методичного забезпечення моніторингу поверхневих вод за гідробіологічними показниками, встановлення екологічного стану масивів поверхневих вод та гідроморфологічного моніторингу поверхневих вод, також були розглянуті питання щодо впровадження Паводкової директиви, зокрема, щодо попередньої оцінки ризиків затоплення та розробки карт небезпеки і ризиків затоплень.
З учасниками семінару міжнародні експерти поділилися кращими практиками та досвідом здійснення моніторингу вод і формування відповідних програм. Крім того, під час семінару було проведено низку тренувальних сесій, де присутні змогли на практиці застосувати отримані знання.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.