Про деякі наслідки будівництва Керченського мосту для довкілля

Після анексії Кримського півострова Російською Федерацією розпочато неузгоджене з Україною будівництво Керченського мостового переходу, що в найближчій перспективі може призвести до знищення унікальної флори і фауни Чорного та Азовського морів. 

  • Наведено результати узагальнень щодо наслідків будівництва Керченського мосту для довкілля. Основним джерелом даних слугували матеріали дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), Європейського космічного агентства (ESA), Геологічної служби США (USGS), літературні джерела, а також результати обстеження о.Тузла, що виконано до початку будівництва. Опрацьовано дані щодо екологічної та гідрологічної ситуації впливу будівництва Керченського мосту (2014-2017 рр.). 
  • Проведена експертна оцінка з визначення збитків, що заподіяні Україні внаслідок будівництва Керченського мосту, а також виконано збір доказів порушення норм українського та міжнародного законодавства для подальшого їх розгляду у міжнародних судових інстанціях. Зроблено висновок щодо істотних змін водного режиму в Керченській протоці та всього Азовського моря.

Більш детально про це можна дізнатися в англомовній статті, що надрукована у журналі Hydrology (Том 6, Випуск 1, Січень 2018 р., Сторінки: 1-9).

http://www.sciencepublishinggroup.com/journal/paperinfo?journalid=267&doi=10.11648/j.hyd.20180601.11

Події та новиниPermalink

Comments are closed.