Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології гідротехнічного і водогосподарського будівництва для підвищення продуктивності зрошуваного гектара»

За підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва 25-26 травня 2018 року на факультету водного господарства, будівництва та землеустрою пройшла міжнародна науково-практична конференція, яка була присвячена вирішенню актуальних проблем гідротехніки і меліорації. Заявки на участь в конференції подали понад 155 провідних вчених України, Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Узбекистану, Сербії, Ізраїлю та США в програмі було заявлено 67 наукових доповіді.

Від Інституту Водних проблем і меліорації у конференції брали участь завідувач Відділення водних ресурсів Шевчук Сергій Анатолійович із доповіддю «Використання даних дистанційного зондування Землі у дослідженнях стану водних і земельних екосистем» та головний науковий співробітник Лабораторії моніторингу та охорони вод Вишневський  Віктор Іванович – «Використання дистанційного зондування Землі у дослідженнях екологічного стану Каркінітської затоки».

Значну зацікавленість результати досліджень визвали у керівників виробничих водогосподарських організацій та керівництва області. Зокрема  депутат Херсонської обласної ради Дроговоз І.В. звернув увагу вчених на необхідність оперативного втручання у вирішення таких проблем як підтоплення територій, покращення якості питної і поливної води, підвищення урожайності сільськогосподарських культур на зрошуваних землях.

Практичні питання конференції розглядались в процесі виїзду її учасників на провідні водогосподарські і сільськогосподарські підприємства лівобережжя Херсонської області.

Організацію і проведення даної конференції здійснила кафедра гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій.

Більше інформації за посиланням http://www.ksau.kherson.ua/news/3112-2018-05-25-4.html

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.