Участь у 6-му Трансатлантичному тренінгу Поєднання радарних та оптичних даних дистанційного зондування для вивчення грунтово-рослинного покриву/ змін у землекористуванні

З 7 по 10 червня 2018 року завідувач лабораторії управління водними ресурсами Даниленко Ю. приймала участь у 6-му Трансатлантичному тренінгу на тему «Поєднання радарних та оптичних даних дистанційного зондування для вивчення грунтово-рослинного покриву/ змін у землекористуванні», що проходив у м. Загреб (Хорватія) та був організований спільно Європейською Космічною Агенцією та Національним Управлінням з Аеронавтики і Досліджень Космічного Простору уряду США. У тренінгу взяли участь 42 учасника з 18 країн.
Лекторами виступали представники Європейської Космічної Агенції, Університету Зальцбурга, Європейського Об’єднаного Центру наукових досліджень (JRC), Університету Брашова, Карлового Університету.
Під час тренінгу було проведено лекційні та практичні заняття з питань обробки та інтерпретації даних супутників Sentinel 1, 2 та Landsat 8 з використанням відкритого програмного забезпечення (SNAP, QGIS, R studio, Google Engine Machine, Python, Orpheo Toolbox).
Також учасники мали змогу ознайомитися з роботою та можливостями RUS Machine, що призначена для обробки великих масивів супутникових знімків.
11-12 червня на базі Університету Загреба проходила зустріч Регіональної Мережі Глобальних спостережень за динамікою змін землекористування та лісових насаджень. Під час зустрічі розглядалися тенденції зміни землекористування у країнах Центральної та Східної Європи.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.