Зустріч з експертами вищих навчальних закладів Туреччини в рамках проекту «Моделювання дифузного забруднення підбасейнів Київського і Канівського водосховищ в Україні та суббасейну Есеніайі в Туреччині»

З 28 січня по 1 лютого 2019 року Інститут водних проблем і меліорації приймав експертів з вищих навчальних закладів Туреччини, які були запрошені фахівцями Інституту в рамках підписаного меморандуму про співпрацю для планування спільної роботи з виконання міжнародних проектів, у тому числі проекту «Моделювання дифузного забруднення підбасейнів Київського та Канівського водосховищ в Україні та суббасейну Есеніайі в Туреччині».

Заплановані події тижня були досить насиченими для гостей Інституту, які були приємно вражені гостинністю наших науковців та високим рівнем їхніх розробок. Спільний семінар, який пройшов 28-29 січня в актовій залі Інституту, залучив до цікавої дискусії команду з Туреччини, яка запропонувала фахівцям Інституту розроблену ними методику дослідження і моделювання дифузного забруднення водних об’єктів, що була апробована у багатьох міжнародних проектах. Науковці обох сторін знайшли спільну мову, оскільки в своїх наукових дослідженнях керуються новітніми та інноваційними методами виконання досліджень, визнаними у світі.

Турецькі гості 30 січня мали можливість відвідати Київське та Канівське водосховище і ознайомитися з прилеглими до них територіями. В останній день зустрічі керівництво Інституту на чолі з Михайлом Ромащенком разом з турецькими експертами обговорили питання подальшої співпраці та запланували ряд заходів, що допоможуть нашим командам наблизитися до участі і виконання спільних міжнародних проектів.

Закінчилася зустріч підписанням спільного протоколу про подальші кроки в реалізації проекту та пріоритетні напрями подальшої співпраці між установами. 

Події та новиниPermalink

Comments are closed.