Запроектовано, закомплектовано, побудовано та введено в експлуатацію два науково-дослідні полігони зрошення с.-г. культур

З метою проведення наукових досліджень в рамках договору № ДЗ/136-2022 від 21.10.2022 р. з Міністерством освіти і науки України «Розроблення водозберігаючої технології імпульсного краплинного зрошення сільськогосподарських культур» (державне замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію), співробітниками Інституту запроектовано, закомплектовано, побудовано та введено в експлуатацію два науково-дослідні полігони зрошення с.-г. культур: на землях ТОВ «Агрофірма «Київська» (Макарівський район Київської області) – 2,0 га і на землях ФГ «Агротехлаб» (Бориспільський район Київської області) – 2,8 га.

Н.-д. полігони оснащено сучасним інструментарієм: цифровою інтернет станцією моніторингу вологості ґрунту mMetosBase з сенсорами вологості ґрунту Watermark 200 SS-5, тензіометрами типу ВВТ-ІІ, цифровою метеостанцією розробки ІВПіМ НААН, цифровим автоматичним тензіометром розробки ІВПіМ НААН, опадомірами тощо.

Найактивнішу участь у проектуванні систем зрошення, монтажу обладнання прийняли співробітники Інституту: Андрій Шатковський, Сергій Усатий, Ігор Коваленко, Віталій Поліщук, Олександр Войтович і Максим Щербатюк.

Крім Інституту та МОН України, стейкхолдерами цих проєктів є також ТОВ «Агрофірма «Київська», ФГ «Агротехлаб» і ТОВ «Іррігатор Україна».

Події та новиниPermalink

Comments are closed.