Представники ІВПіМ взяли участь у обговоренні екологічної складової плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року

Під головуванням заступника Міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Миколи Кузьо за участю керівників структурних підрозділів Мінприроди, представників Громадської ради при Мінприроди, екологічних громадських організацій, експертів та науковців 18 січня 2017 року відбулося обговорення екологічної складової проекту середньострокового Плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Основні положення екологічної складової проекту Плану пріоритетних дій Уряду презентувала директор Департаменту стратегічної екологічної політики Леся Карнаух. Вона зазначила, що запропоновані Мінприроди сім головних пріоритетів у сфері охорони довкілля внесено до цього проекту документа.

Нагадаємо, що Мінприроди раніше запропонувало внести до проекту Плану пріоритетних дій Уряду такі пріоритети, як розвиток мінерально-сировинної бази України, підвищення рівня екологічної безпеки в зоні відчуження, збереження природної спадщини, ефективне та безпечне поводження з відходами, нова кліматична політика та реформування системи екологічного урядування, включаючи реформування системи державного природоохоронного контролю.

Микола Кузьо зазначив, що вказані пріоритети повністю відповідають сучасним викликам охорони довкілля та сприятимуть виконанню Україною Угоди про асоціацію з ЄС та інших міжнародних договорів і зобов’язань у галузі охорони навколишнього природного середовища.

За підсумками засідання було прийнято рішення взяти до відома усі ухвалені пропозиції та опрацювати їх спільно з фахівцями профільних структурних підрозділів Мінприроди.

Від Інституту водних проблем і меліорації участь у заході взяли в.о. заступника директора за наукової роботи М.В. Яцюк, зав.відділення водних ресурсів С.А. Шевчук та головний науковий співробітник
лабораторії моніторингу та охорони вод П.І. Ковальчук

Джерело оф. сайт Міністерства екології та природних ресурсів України
Події та новиниPermalink

Comments are closed.