Координаційна рада з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем

17 березня 2016 року директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Михайло Ромащенко взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем, що відбудбулась у приміщенні Мінагрополітики під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка.
За словами Міністра  відновлення зрошення – ключова умова розвитку українського АПК в умовах глобальних кліматичних змін. Враховуючи це, Міністерство разом з експертами Світового банку розробляє Стратегію відновлення зрошення на півдні України. У підсумку даний проект дасть можливість залучити в систему зрошення орієнтовно $1,5 млрд інвестицій протягом наступних двох років.

Він наголосив, що реалізація Стратегії буде мати не тільки економічний, але й соціальний ефект. Розуміючі це, Міністерство працює над якнайшвидшою реалізацією цього проекту. Підготовчу роботу планується завершити до кінця поточного року.
«Створення Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем – важливий крок у цьому напрямку. Рада створена як тимчасовий консультативно-дорадчий орган КМУ для вивчення проблемних питань щодо відновлення та розвитку системи зрошення та розробки Стратегії відновлення та розвитку системи зрошення. Серед її головних завдань – координація діяльності центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань агропромислового комплексу у процесі роботи над проектом, а також підготовка пропозицій та рекомендацій щодо визначення шляхів та механізму вирішення питань відновлення та розвитку системи зрошення», – проінформував Міністр.
«Впевнений, що відновлення зрошувальної інфраструктури дасть змогу реалізувати наявний потенціал сільського господарства на Півдні України», – додав Олексій Павленко.

Джерело http://minagro.gov.ua/uk/node/20800

Події та новиниPermalink

Comments are closed.