Необхідно відновлювати зрошення завдяки інвестиційним проектам, – Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції

Відновлення та розвиток зрошення необхідно проводити на основі інвестиційних проектів шляхом залучення довгострокових кредитних ресурсів під державні гарантії.
Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час зустрічі з експертами Світового банку, які беруть участь у розробці Стратегії відновлення та модернізації систем зрошення в Україні.
За її словами, повернення кредитних ресурсів має здійснюватись за рахунок підвищення ефективності виробництва сільгосппродукції на зрошуваних землях.
«Ставимо за мету до 2020 року відновити поливи на площі 500-550 тис. га. Це дозволить довести загальні площі зрошення (без Криму) до 1 млн га. За експертними оцінками, має бути залучено 1,5-2 млрд доларів США інвестицій», – розповіла заступник Міністра.
Також вона повідомила, що відновлення та розвиток зрошувальних систем є одним із пріоритетів Стратегії розвитку аграрного сектору на 2016 рік в Україні «3+5».
«Початок фінансування проекту зрошення очікуємо від Світового банку вже в 2016 році», – розповіла Ольга Трофімцева.
Довідково:
Для розроблення Стратегії відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем Мінагрополітики, за домовленістю із Світовим банком, створена Координаційна рада з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем (утворена Постановою КМУ від 21.01.2016 р. №50) та 5 робочих груп за участі всіх зацікавлених сторін.

Прес-служба Мінагрополітики
Події та новиниPermalink

Comments are closed.