Питання відновлення та розширення площ зрошення підтримали урядовці

06 – 07 лютого відбувся ряд зустрічей губернатора Херсонської області Миколи Костяка в Уряді та дві зустрічі з Першим Віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим з метою захисту програми соціально-економічного розвитку області. Про що вже повідомляв наш сайт в  новині Відновлення і розширення площ зрошення – перший з основних напрямків розвитку Херсонської області. Заступники голови облдержадміністрації провели аналогічні зустрічі з міністрами Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, регіонального розвитку, Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства та ін.

«За всіма питаннями ми отримали підтримку керівництва Кабінету Міністрів України та профільних Міністерств. Тому, наше завдання – об’єднати зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для виконання тих пріоритетів, які ми визначили та отримали підтримку з боку держави», – підкреслив Микола Костяк.
 Серед них першочергові питання:

1. Реконструкція мережі каналів, і в першу чергу – Північно-Кримського, який не має надійного гідроізоляційного захисту і є однією з причин підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

2. Відновлення та розширення площ зрошення, в першу чергу за рахунок сучасного краплинного зрошення.

3. Розвиток тепличного господарства.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.