Семінар-навчання з питань використання мікрозрошення в умовах Степу Південного

5-го березня в Інституті зрошуваного землеробства НААН України пройшов міжнародний семінар-навчання з питань використання мікрозрошення в умовах Степу Південного.

Питанню запровадження систем краплинного зрошення в Україні приділяється значна увага. Тому, враховуючи його важливість на базі Інституту зрошуваного землеробства НААН України відбувся міжнародний науково-практичний семінар з питань використання краплинного зрошення, участь у якому взяв заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Мельник.

«Зрошення в умовах південного степу – це гарантія отримання високопродуктивних, стабільних і екологічно чистих врожаїв сільськогосподарських культур», – акцентував Михайло Мельник.

Він також зазначив, що у 2012 році краплинного зрошення в області було 26,5 тис. га, або 50% від загальнодержавного показника та підкреслив, що у 2013 році планується впровадити системи краплинного зрошення на площі понад 30 тис. га. «Що стосується темпів приросту традиційного зрошення, то в поточному році передбачається мінімальний показник приросту 3-4 тис. га, а максимальний до 8 тис. га за рік», – сказав заступник голови облдержадміністрації та додав, що також очікується приріст площ під краплинне зрошення від 2,7 до 7 тис. га.

Від Інституту водних проблем і меліорації участь у заході прийняли заступник директора з наукової роботи Шатковський А.П., (доповідь “Використання краплинного зрошення для вирощування польових культур”) директор ПТБ Рябков С.В. “Краплинне зрошення багаторічних насаджень та особливості розробки проектів”, наукові співробітники Корюненко В.М. та Безрук В.В. (спільна доповідь “Особливості моніторингу вологості грунту на системах краплинного зрошення”.

 

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.