М. Ромащенко прийняв участь у нараді “Особливості проведення весняно-польових робіт та підготовка зрошувальних систем до поливного сезону”

11 квітня в Миколаївській області на базі Національного аграрного університету відбулася нарада «Особливості проведення весняно-польових робіт та підготовка зрошувальних систем до поливного сезону» за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка. Основною темою зібрання були питаня стосовно проведення весняно-польових робіт у поточному році. Нараду відкрив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

В нараді взяли участь начальник департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Демидов О.А., заступник Миколаївської ОДА Луста В.В., начальник головного управління агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації Травянко В.П., Віце-президент національної академії аграрних наук Гадзало Я.М., директор ІВПіМ НААН Ромащенко М.І., директор ІЗЗ НААН Вожегова Р.А., керівники управлінь та інспекцій Миколаївської області.

Микола Присяжнюк акцентував увагу на культивації соргових культур, які потрібно впроваджувати в Миколаївській області. Цю тему розкрив у своєму виступі керівник науково-дослідного господарства Миколаївського національного аграрного університету Микола Карпенко, який доповів про плани науково-дослідного господарства на цей рік. 

Голова наглядової ради публічного акціонерного товариства «Фрегат» (Первомайський район, Миколаївської області), Дмитро Красніков, репрезентував оновлені зрошувальні машини власного виробництва.

Директор Інституту водних проблем і меліорації М. Ромащенко виступив з доповіддю “Концептуальні засади відновлення зрошення в південному регіоні України”. У своєму виступі Михайло Іванович звернув увагу, що в саме в південному регіоні України зрошення є запорукою отримання високих та сталих врожаїв сільськогосподарських культур, особливо у посушливі роки.

В цілому рішення учасників заходу було спрямовано на збільшення виробництва зерна за рахунок збереження і науково-обгрунтованого догляду за посівами озимих зернових,  розширення площ посіву кукурудзи та сорго на зерно та відновлення зрошення в південній найбільш посушливій зоні області.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.