Участь у вебінарі Глобального ґрунтового партнерства «Launch of the Global Soil Doctors Programme»

05 жовтня науковці Інституту водних проблем і меліорації НААН – Усата Л.Г. і Діденко Н.О. долучилися до роботи вебінару “Launch of the Global Soil Doctors Programme”, на якому познайомилися з Глобальною програмою ґрунтових лікарів (Global Soil Doctors Programme), розробленою Глобальним ґрунтовим партнерством (ГҐП) за участі ФАО для покращення знань фермерів про стійке управління ґрунтами. Модерував заходом секретар ГҐП Рональд Варгас (Ronald Vargas).

Програма Global Soil Doctors є навчальною платформою, яка включає навчальні посібники та набір для дослідження стану ґрунтів, наповнення яких відповідає передовим світовим практикам, що діють згідно з Добровільними вказівками сталого управління ґрунтами.

За оцінкою розробників програма дуже добре спрацювала в умовах, де служба з охорони і контролю ґрунтів була слабо організована або відсутня, а також там, де була необхідність посилення знань фермерів в частині поєднання різних методів та інструментів для виявлення проблем деградації ґрунтів з прийняттям управлінських рішень у межах місцевих територіальних громад.

Подія, що відбулася, ознаменована початком впровадження програми Global Soil Doctors, оскільки передбачає розповсюдження комплектів Soil Doctors для впровадження у різних регіонах світу на волонтерських засадах.

Дискусія між учасниками і організаторами вебінару тривала в режимі чат-листування, в якому більшість учасників висловили зацікавленість Global Soil Doctors Programme і подякували організаторам за проявлену ініціативу її представлення світовій спільноті.

Більше інформації про програму Global Soil Doctors та проведений вебінар можна знайти на веб-сайті Global Soil Partnership (GSP) – http://www.fao.org/global-soil-partnership/resources/events/detail/en/c/1307159/; http://www.fao.org/global-soil-partnership/pillars-action/2-awareness-raising/soil-doctor/en/  

Вебінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.