Міжнародний семінар «Полив цукрового буряка»

8 жовтня 2013 р. на базі Німецького Аграрного Центру (с. Поташ Маньківського району Черкаської обл.) відбувся Міжнародний семінар «Полив цукрового буряка». Організатором заходу була насіннєва компанія ТОВ «KWS-Україна». Від Інституту водних проблем і меліорації участь у семінарі прийняв заст. директора з наукової роботи А.Шатковський.
Серед доповідачів – представник іспанської Асоціації досліджень з технологій вирощування цукрових буряків (AIMCRA, www.aimcra.com) Сантьяго Бланко, чилійським досвідом вирощування цукрових буряків на поливі та розрахунками ефективності поливу для України поділився регіональний директор «KWS» по країнам Східної Європи д-р Ніколас Віландт. Виступи також мали представники американської корпорації «Lindsay» (www.lindsay.com), що займається виробництвом дощувальної техніки, та власник австрійської компанії Pessl Instruments (метеостанції «iMetos») Готфрід Пессл.
Крім представників провідних українських агрохолдингів, які спеціалізуються на вирощуванні цукрових буряків («ТОВ Агропродінвест», ТОВ «Астарта», агрофірма «Світанок»), участь у семінарі прийняли гості із Росії, Білорусі та Молдови.
А.Шатковський взяв участь у обговоренні доповідей та поділився 4-річним досвідом Інституту у питанні краплинного зрошення буряку цукрового. В ході обговорення досягнуто домовленості з керівництвом ТОВ «KWS-Україна» про поглиблення співпраці з Інститутом в частині проведення спільних досліджень у 2014 році на базі Кам.-Дніпровської ДС та ДП «ДГ «Брилівське» ІВПіМ.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.