День поля – семінар-демонстрація дощувальної машини ДМФ «Фрегат»

11 жовтня 2013 р. на базі ВАТ «Агростандарт КнК» (с. Вербове Каланчацького району Херсонської області) було проведено День поля – семінар-демонстрація дощувальної машини ДМФ «Фрегат» з забором води із земляного каналу модифікації ДМФ-Фзк–А1-107-100 в польових умовах. Організатором заходу було ПАТ «Завод«Фрегат». На захід були запрошенні наукові співробітники ІЗЗ НААН, Південно-Ураїнської філії УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та представники господарств Південного регіону України які використовують зрошувані землі. Від Інституту водних проблем і меліорації в Дні поля прийняв участь зав. лабораторії систем дощування В Бабіцький.
Дощувальна машина, що була представлена учасникам цього заходу, розрахована для використання на зрошувальних системах, побудованих для роботи ДДА-100МА, виробництво яких з середини 90-х років в Україні припинено. Представники ПАТ «Завод«Фрегат» розповіли про історію створення даної машини, технічні характеристики її модифікацій та продемонстрували машину в роботі.
Попередня оцінка техніко-економічних показників цієї машини, проведена науковцями лабораторії систем дощування ІВПіМ свідчить про те, що вітчизняними виробниками створена дощувальна машина яка має конкурентні переваги перед аналогічними машинами закордонного виробництва (наприклад Monostar та Quadrostar).


Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.