Інститут водних проблем і меліорації НААН приступив до розробки концепції підключення населених пунктів Бердянського району до централізованого водопостачання

За ініціативою голови Бердянської районної державної адміністрації науковці Інституту водних проблем і меліорації Національної академії наук України розпочали роботу над Концепцією розвитку Західного групового водопроводу з врахуванням підключення населених пунктів Бердянського району. Для визначення технічних завдань, ознайомленням з наявною документацією по водозабезпеченню Бердянського району, технічними спроможностями Західного групового водогону та збором первинної інформації для запуску дослідницької роботи впродовж двох днів в Бердянському районі працювала група науковців – доктор технічних наук Дмитро Чарний та кандидат технічних наук Сергій Стасюк Інституту водних проблем і меліорації НААН.

Голова БРДА Олексій Бакай на зустрічі з науковцями окреслив коло завдань, які поставило керівництво району в пріоритет своєї діяльності. Водозабезпечення Бердянського району одна з найактуальніших проблем територіальних громад, які входять до складу новоутвореної адміністративно-територіальної одиниці. Проблема не вирішується десятками років, тому започаткована робота має надважливе соціальне значення і характеризується як перспективний проект найближчих років. До установчої наради також долучились голова Чернігівської територіальної громади Віталій Манич та голова Андріївської ТГ Віталій Пелешко. Доречі Андріївська громада уклала угоду про співпрацю з Інститутом водних проблем і меліорації. Особливості водопостачання та водовідведення в Бердянській громаді охарактеризував екс-заступник директора КП «Берянськводоканал» Микола Омельченко. Науковці також працювали на території району. Спільно з начальником відділу економіки БРДА Володимиром Сенченко фахівці відвідали Приморську громаду, де ознайомились з роботою насосних станцій та очисних споруд КП «Чисте місто». В Андріївській громаді спеціалісти Інституту ознайомились з первинною документацією вже існуючих напрацювань даної територіальної громади. Фахівців БРДА передали дослідникам наявні предпроектні документи щодо підключення сільських населених пунктів до централізованого водопостачання в межах колишніх Бердянського та Приморського районів. Отримані первинні дані дозволяють науковцям розпочати науково-дослідницьку роботу з розробки концепції водозабезпечення Бердянського району.

Джерело Бердянська РДА

ВідеоPermalink

Comments are closed.