V Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Роль меліорації та водного господарства у забезпеченні сталого розвитку землеробства»

8 грудня 2022 року за допомогою платформи Zoom пройшла V міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Роль меліорації та водного господарства у забезпеченні сталого розвитку землеробства».

Метою конференції було ознайомлення із основними досягненнями науки і виробництва у сфері меліорації та водного господарства, обмін думками щодо сталого розвитку землеробства та можливостей впровадження розробок молодих учених у сучасних умовах сільськогосподарського виробництва. Організатором конференції є Інститут водних проблем і меліорації НААН України, проведенню сприяли: Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Інститут водного господарства ім. Цотне Мірцхулава Грузинського технічного університету (Грузія), Білостоцький технологічний університет (Польща), Державний університет штату Огайо (США).

У заході взяли участь близько 30 зареєстрованих осіб.

Відкрили конференцію з вітальними словами молодим вченим директор Інституту водних проблем і меліорації НААН України Михайло ЯЦЮК, перший проректор – проректор з навчальної роботи Дніпровського державного аграрно-економічного університету Дмитро ОНОПРІЄНКО, професор факультету будівництва та природокористування Білостоцького технологічного університету Марія ВАЛЕРІ.

З доповідями виступили молоді вчені України та Польщі:

  • Анна КРИСЖТОПІК з Білостоцького технологічного університету розповіла про концентрації фармацевтичних речовин у поверхневих водах
  • Ігор КОВАЛЕНКО з Інституту водних проблем і меліорації НААН доповів про вплив параметрів підґрунтового краплинного зрошення на продуктивність томата розсадного
  • Аліна КОРОБКО з Вінницького національного аграрного університету виступила з доповіддю «Порівняльна оцінка адаптивних сортів сої»
  • Сергій МАРИСИК з Інституту водних проблем і меліорації НААН поділився досвідом визначення гідравлічної крупності сорбентів для очищення води
  • Олексій ХАРЛАМОВ з Інституту водних проблем і меліорації НААН розповів про використання альтернативних джерел енергії для роботи дренажних систем.

Підсумував конференцію директор Інституту водних проблем і меліорації НААН України Михайло Яцюк.

За результатами проведення конференції сформовано електронний збірник з присвоєним цифровим ідентифікатором DOI у CrossRef.

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.