Міжнародна конференція «Річкові басейни 2015»

 24-25 червня 2015 року в Технологічному інституті міста Карлсруе (Федеративна Республіка Німеччина) відбулась міжнародна конференція «Річкові басейни 2015».
На конференції Інститут водних проблем і меліорації НААН України був представлений стендовою доповіддю «Ідентифікація моделі поширення забруднень в поверхневих водах за даними натурних досліджень» (автори Ковальчук П.І., Герус А.В.), яка викликала значний інтерес в учасників конференції.
У роботі  конференції взяв участь старший науковий співробітник інституту В.С.Діденко.

Загалом в роботі конференції взяли участь більш ніж 60 науковців з 18 країн світу: Австрії, Албанії, Бельгії, Бразилії, Гани, Ізраїлю, Ірландії, Казахстану, Люксембургу, Нігерії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, США, України, Чехії, Швейцарії, Південно-Африканської Республіки. Також у роботі конференції брали участь представники міжнародних організацій: Міжнародної комісії по захисту р. Дунай, Європейського агентства з охорони навколишнього середовища, Міжнародної ради асоціацій морської промисловості, Регіонального центру з охорони навколишнього середовища в Центральній Азії.

Основним тематичним напрямком конференції, який обговорювався на пленарних засіданнях, став моніторинг, моделювання та управління забрудненнями.

Під час конференції були проведені консультації про можливості співробітництва ІВПіМ НААН України з науковцями Технологічного інституту Карлсруе (Німеччина), Інституту водних досліджень ім.Масарика (Прага, Чехія), Центру компетенції для води (Берлін, Німеччина), Технічного університету Відня (Австрія), Інституту «Дельтарес» (Делф, Утрехт, Нідерланди), Німецького федерального інституту гідрології (м.Кобленц, Німеччина), Міжнародної комісії по захисту р.Дунай та Європейського агентства з охорони навколишнього середовища.

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.