Міжнародна науково-практична конференція «Зелене повоєнне відновлення продовольчих систем в Україні»

«Зелене повоєнне відновлення продовольчих систем в Україні». Таке важливе питання в рамках міжнародної науково-практичної онлайн конференції, проведеної 26 січня, об’єднало навколо себе працівників науково-дослідних установ НААН, ряду вищих навчальних закладів, представників влади, агрохолдингів, фермерських господарств та приватних фірм, колег міжнародних представництв.

Під час заходу обговорювалися питання трансформації продовольчих систем під впливом кліматичних змін та військових дій; відновлення родючості ґрунтів та повернення сільськогосподарських земель в економічний обіг;  водних ресурсів і агропродовольчих систем; відновлення галузі тваринництва та кормовиробництва; розвитку стійких агропродовольчих систем; напрямів забезпечення соціальної, екологічної та економічної стійкості сільських територій в контексті реалізації Спільної сільськогосподарської політики ЄС.

Захід, ініційований Інститутом кліматично орієнтованого сільського господарства, за підтримки Національної академії аграрних наук України, Національного університету водного господарства та природокористування, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління та Одеського державного екологічного університету, виявився дуже цікавим та сучасно орієнтованим. Учасники пропонували цікаві ідеї та шляхи відновлення країни, дійшовши до висновку, що відбудова України – це не повернення до довоєнного стану, а повноцінна розбудова та інтегрування до Європейського співтовариства, на засадах сталого розвитку та з урахуванням Європейського зеленого курсу. Дякуємо усім за цікаві доповіді та дискусії!

Ряд науковців відділу зрошення та відділу використання агроресурсного потенціалу Інституту водних проблем і меліорації прийняли участь у заході у якості случахів та авторів тез збірнику, який буде сформований за підсумками конференції.

Джерело: Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.