Спеціальні та покривні культури. Ніч у полі (Specialty & Cover Crops. Field Night)

27 липня 2023 року у змішаній формі було проведено захід «Спеціальні та покривні культури. Ніч у полі» (Specialty & Cover Crops. Field Night) на базі Державного університету штату Огайо, США. В онлайн форматі до зустрічі долучились науковці відділу використання меліорованих земель відділення меліорації Інституту. Перша частина – теоретична, де було представлено доповіді доктора Джері Гао та Раяна Слаутера за результатами спільного з Туреччиною демонстраційного проєкту про перспективи вирощування малини у кокосовому торфі за використання різних видів добрив: кальцієвої селітри (нітрат кальцію) і поживного розчину з гідропоніки та перспектив використання лози малини для виробничих умов (мульчування).

Також у цій частині докторами Аріфом Рахманом та Рафіком Ісламом було представлено результати досліджень щодо застосування нано- та хелатного заліза для покращення якості плодів томату та збільшення їх продуктивності.

Друга частина заходу – практична частина з представленням (і) результатів проєктування та вирощування ягідних культур, у тому числі малини, ожини та виноградників з акцентом на інноваційні дослідження за вирощування малини; (іі) демонстраційних полігонів вирощування томатів за різних норм внесення мінеральних добрив і саліцилової кислоти та їх вплив на якість і урожайність томату; (ііі) експериментальних ділянок з новими різновидами покривних культур та їх комбінаціями.

Насамкінець підведено підсумки заходу та озвучено плани на майбутнє щодо нових досліджень та співпраці.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.