Особливості проведення осінньої посівної компанії на Півдні та Сході України в умовах воєнного стану

8 вересня Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН разом з USAID ERA (Canada) провели науково-практичний семінар «Особливості проведення осінньої посівної компанії на Півдні та Сході України в умовах воєнного стану». Участь у заході взяли науковці з Національної академії аграрних наук України, фахівці профільних департаментів Одеської та Харківської ОВА, а також представники підприємств, фермери, аспіранти і студенти. Семінар був спрямований на обговорення актуальних питань аграрного сектору в умовах війни і змін клімату, зокрема оптимізації елементів технології вирощування озимих зернових культур на неполивних і зрошуваних землях в умовах воєнної агресії, кліматично орієнтованим елементам технології вирощування ріпаку озимого, а також отримання інших знань щодо оптимізації та адаптації елементів комплексу агротехнічних заходів для зменшення ресурсовитрат. 

Від Інституту водних проблем і меліорації НААН участь у семінарі взяли науковці відділення меліорації й відділення агроресурсів та інформаційних технологій, а заступником директора з наукової роботи Андрієм ШАТКОВСЬКИМ була зроблена доповідь “Розвиток зрошення у повоєнний період в аспекті кліматичних трансформацій”. 

За результатами заходу будуть сформовані науково-практичні рекомендації «Особливості проведення осінньої посівної компанії на півдні та сході України під урожай 2024 року»

Наради, семінариPermalink

Comments are closed.