Cтуденти агробіологічного факультету НУБіП цікавляться випробуваннями технічних засобів зрошення

01 травня 2024 року студенти агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, які є членами гуртка “Меліоратор», відвідали лабораторію випробувань засобів зрошення відділу зрошення Інституту водних проблем і меліорації НААН. Цей візит став важливою подією для молодих дослідників, оскільки надав можливість ознайомитися з сучасними напрямами досліджень у сфері гідротехнічної меліорації та наочно побачити технічні засоби водопідготовки та розподілу поливної води, що використовуються в системах зрошення України та світу.

Від завідувача відділу зрошення Сергія УСАТОГО студенти дізналися про сучасні проблеми, що виникають в системах краплинного зрошення і дощування, яких можна уникнути за допомогою вчасних випробувань технічних засобів та прогнозної оцінки їх роботи залежно від якості поливної води. Студентам було цікаво почути про, розроблену в Інституті, методику випробувань засобів зрошення, яка надає можливість випробовувати механічні, функційні та розмірні характеристики, якими забезпечується надійність технічних засобів під час експлуатації. Студенти мали змогу долучитися до випробувань на випробувальних стендах, чим були приємно вражені.

Молодих відвідувачів також цікавили питання, пов'язані з дослідженнями і виробництвом нових технічних засобів зрошення українського зразка, їх переваги і недоліки, а також питання моніторингу якості імпортних засобів і матеріалів, які дуже широко впроваджуються в Україні для проведення гідротехнічної меліорації. Зустріч зі студентами була дуже конструктивною і дискусійною. Візит до лабораторії став важливим кроком у підготовці майбутніх фахівців агробіологічного факультету, який дозволив отримати практичний досвід і зацікавити студентів у проведенні випробувань та власних досліджень в межах своєї спеціальності та роботи гуртка «Меліоратор».

Сподіваємося, що цей візит стимулював інтерес студентів до галузі гідротехнічної меліорації та надав їм можливість особисто відчути, як їхні знання можуть бути застосовані на практиці для вирішення реальних проблем зрошуваного землеробства.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.