World Water Week 2024, 25-29 серпня 2024 року

«Долаючи кордони: вода для мирного та сталого майбутнього» – таке гасло цьогорічного Всесвітнього тижня води, який став інклюзивною платформою для сприяння співпраці, натхнення на інновації та прискорення водних ініціатив. Однією з найважливіших тем цього року стали результати Конференції ООН з питань води 2023 року та першої половини Міжнародного десятиліття дій «Вода для сталого розвитку». Багато сесій були присвячені транскордонному співробітництву, зменшенню ризиків стихійних лих та інноваціям, спрямованим на досягнення Цілі 6 сталого розвитку.

Дві окремі сесії заходу були присвячені водним ресурсам України: «Зруйноване Каховське водосховище в Україні – виклики на майбутнє» (The destroyed Kakhovka Reservoir in Ukraine – challenges moving forward) та «Розпакування стійкості: гуманітарний взаємозв’язок із розвитком водопостачання в Україні» (Unpacking resilience: the Humanitarian-Development Nexus for Water Supply in Ukraine). На сесії «The destroyed Kakhovka Reservoir in Ukraine – challenges moving forward», яку спільно вели науковці з України, Швеції та представники громадськості, обговорювали екологічні наслідки Каховської катастрофи та проблеми відновлення з урахуванням міжнародного досвіду у відновленні екосистем, уражених руйнуванням дамб. Сесія «Unpacking resilience: the Humanitarian-Development Nexus for Water Supply in Ukraine» була зосереджена на активізації зусиль уряду України, гуманітарних партнерів та партнерів із розвитку щодо забезпечення безпечної питної води та санітарії для постраждалого населення.

Від Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук на заході була присутня заступниця завідувача відділу водних ресурсів, голова Ради молодих вчених, доктор філософії Ярослава Мосійчук.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.