Демонстраційні полігони ІВПіМ у 2015 році

З метою популяризації та рекламування сучасних сортів та гібридів сільгосподарських культур вітчизняної селекції та високопродуктивних енерго-  та ресурсоощадливих технологій,  Інститутом водних проблем і меліорації у 2015 році закладено дослідно-демонстраційні полігони.

Так в Херсонській області у селищі Вел. Клини Голопристанського району на площі 5,0 га вздовж автодороги Р-57 «Херсон — Цюрупинськ — Гола Пристань — Скадовськ» (на мапі) розміщено селекційний полігон овочевих та баштанних культур селекції Південної державної сільськогосподарської дослідної станції ІВПіМ.  На Рівнінщені, у місті Сарни, на площі 0,5 га., вздовж міжнародної автомагістралі Р-05 «Старокостянтинів – Рівне – Городище – (Р-088) Столін – Мінськ (Білорусь)» функціонує селекційний полігон багаторічних трав селекції Сарненської дослідної станції та зернових культур.

Технологічні полігони краплинного зрошення с.-г. культур розміщено у Херсонській (ДП «ДГ «Брилівське» ІВПіМ) та Запорізькій областях (Кам’янсько-Дніпровська дослідна станція ІВПіМ) на площах 31,3 га та 1,25 га відповідно.

Дослідно-демонстраційні полігони з краплинного зрошення


Дослідно-демонстраційний полігон баштанних культур


Дослідно-демонстраційний полігон багаторічних трав та зернових культур

 

Полігони обладнано наочною інформацією відносно культур, які вирощують  та технологій, які розробляють.
Запрошуємо протягом вегетаційного періоду відвідати наші полігони.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.