Мінагрополітики починає роботу над Стратегією відновлення та розвитку систем зрошення

Наразі сформовано склад п’яти робочих груп експертів із написання Стратегії. Це стратегічно важливий документ, який буде фундаментом всієї подальшої роботи у сфері відновлення та розвитку систем зрошення. Про це заявила заступник Міністра Мінагрополітики з питань євроінтеграції Владислава Рутицька на координаційній раді з питань відновлення та розвитку систем зрошення, де затверджено проекти положень роботи та план розробки Стратегії.
«Для нас важливо розробити якісну Стратегію, яка стане дорожньою картою у процесі відновлення іригаційних систем в Україні. Я хочу подякувати представникам міжнародних фінансових організацій, які підтвердили свою зацікавленість та всебічну підтримку в розробці та подальшій реалізації Стратегії відновлення та розвитку систем зрошення. Окрім того, до розробки документу ми долучаємо міжнародних експертів, які приймали участь у створені відповідних проектів зі зрошення в країнах Центральної Азії, Кавказу та Східної Європи, зокрема таких країнах як Вірменія, Грузія, Румунія, Болгарія», – зазначила Владислава Рутицька.
Захід відбувся під головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Владислави Рутицької за участі представників міжнародних фінансових організацій (Світовий банк, USAID, IFC, FAO), народних депутатів, ЦОВВ, профільних інститутів Національної академії аграрних наук України та представників сільськогосподарських підприємств.
Реалізація проекту є надзвичайно актуальною задачею для розвитку аграрного сектору та реалізації аграрного потенціалу південних регіонів України за умов зміни клімату та виходу з ладу внутрішньогосподарських зрошувальних систем на площах понад 1 млн га.
Проект відновлення системи зрошення реалізується в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях. Їх відвідали представники Світового банку. Це саме ті області, які потерпають від недостатньої кількості водних ресурсів.
Довідково: У січні 2015 року під час зустрічі представників Міністерства аграрної політики та продовольства з експертами Світового банку було домовлено, що Мінагрополітики візьме на себе ініціативу з розробки проекту Державної стратегії відновлення зрошення та плану залучення інвестицій для її реалізації на 2015-2020 роки. Проект буде здійснюватися у співпраці з експертами Світового банку, залученням українських експертів та всіх зацікавлених сторін на національному та регіональному рівнях.

Прес-служба Мінагрополітики

Події та новиниPermalink

Comments are closed.