Міжнародні дні поля в Україні / International Field Days in Ukraine 2017

21 та 22 червня 2017 р. фахівці Інституту водних проблем і меліорації НААН (А.Шатковський, О.Музика, С.Усатий, Ю.Сорока, Р.Сайдак, С.Вітвіцький) взяли участь у спеціалізованому заході «Міжнародні дні поля в Україні/International Field Days in Ukraine 2017», який відбувався на базі УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого (смт Дослідницьке Васильківського району Київської області). Організаторами заходу є DLG Ukraine (DeutscheLand-wirtschafts-Gesellschaft/Німецьке сільськогосподарське товариство), Німецько-Український аграрний демонстраційний і навчальний центр та УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.

Під час проведення заходу було продемонстровано більше 120 зразків сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та зарубіжного виробництва, показ техніки в роботі, огляд понад 60 демонстраційних ділянок перспективних сортів та гібридів, засобів захисту та живлення рослин, а також виставки товарів та послуг для АПК.

Захід супроводжувався Програмою фахових семінарів, презентацій та майстер-класів.

Зокрема, фахівці Інституту ознайомились з експозиціями, які були представлені «УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та Партнери – Центр інновацій техніки і технологій», представниками аграрної освіти (НУБіП – кафедра рослинництва, завідувач кафедри Каленська С.М.), сільськогосподарських підприємств та виробників техніки (ПрАТ ЕПОС, Unifer тощо).

Так, в експозиції «УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та Партнери – Центр інновацій техніки і технологій» було представлено 22 заводи вітчизняного сільськогосподарського машинобудування та 5 інноваційних технологій вирощування сільськогосподарських культур.

В експозиції НУБіП кафедрою рослинництва було представлено колекцію малопоширених в Україні олійних культур (сафлор, льон олійний, редька олійна, рижій тощо).

В експозиції компанії Unifer було представлено засоби для поливу та краплинного зрошення, в т.ч для підґрунтового зрошення.

Загалом фахівці Інституту на представленому заході ознайомились з технологіями вирощування зернових та технічних культур, технологіями захисту рослин та використання агрохімікатів, а також з колекціями сортів і гібридів основних сільськогосподарських культур.

Увагу відвідувачів привернув розріз ґрунтового профілю дослідної ділянки глибиною до 2 м..

За результатами участі фахівців Інституту у спеціалізованому заході «Міжнародні дні поля в Україні» з кафедрою рослинництва НУБіП та компанією Unifer досягнуто домовленість про співпрацю

Виставки, Події та новиниPermalink

Comments are closed.