Засідання Координаційної ради з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням

04 травня 2018 року в Президент Готелі під головуванням Міністра екологіі та природних ресурсів України Остапа Семерака за участю представників обласних державних адміністрацій, профільних міністерств, агенств і служб, наукових установ, міжнародних та неурядових організацій відбулось перше засідання Координаційної ради з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням, створеної Урядом у 2017 році для координаціі державної політики у цій сфері.
Під час засідання проаналізовано стан справ у сфері охорони земель, а також виконання Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням. Також відбулось обговорення визначених Україною добровільних національних завдань для досягнення нейтрального рівня деградації земель під егідою Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням, та можливість реалізації практичних проектів для відновлення земель, що зазнали негативних змін за підтримки міжнародних партнерів таких як ГЕФ, ПРООН, ФАО, Світовий банк та ін.
Від інституту із доповідями «Стратегія відновлення зрошення та дренажу в Україні» та «Відновлення та стале використання торфовищ» виступили директор акад.. Ромащенко М.І. та заступник директора з наукової роботи Яцюк М.В. Участь у заході взяли Шевчук С.А., Шевченко А.М., Сидоренко О.О. та Поліщук В.В.
За результатами засідання Координаційної ради підготовлено пропозиції та рекомендації до протидії процесам деградації земель, що загрожують національній продовольчій безпеці та водопостачанню в країні, а також щодо поліпшення подальшого виконання Національного плану дій щодо боротьби з деградацією ґрунтів та опустелюванням. Вони будуть надіслані Кабінету Міністрів, профільним Комітетам парламенту, науковцям та міжнародним партнерам, які допомагають Україні у вирішенні даної проблеми. https://menr.gov.ua/news/32341.html

Події та новиниPermalink

Comments are closed.