Робота над спільним проектом щодо визначення впливу сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність культур

Нещодавно Інститут відвідали менеджер ферми Вейн Люїс та др. Рафік Іслам з університету штату Огайо, щоб розпочати роботу над спільним проектом, що фінансується Фондом цивільних досліджень і розвитку США та Міністерством освіти і науки України, щодо визначення впливу сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність культур. У ході візиту було обговорено закладання польового експерименту на базі ДП ДГ “Асканійське” АДСДС ІЗЗ НААН та Брилівського опорного пункту ІВПіМ НААН.

Метою досліджень є розробка методів управління сільським господарством у результаті змін клімату, що базуються на новітніх та цілісних підходах до правильного підбору культури у структурі сівозміни, використанні саліцилової кислоти – речовини, що надасть стійкість до дії стрес-факторів. Комплекс запропонованих заходів дозволить поліпшити якість ґрунту, ефективність використання живильних речовин, зберегти врожай від посухи та зменшити викиди парникових газів.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.