Перший Семінар «Поєднання зусиль для розповсюдження та впровадження інновацій для сталого використання меліорованих територій Волинської області»

 15 червня 2018 року в  Департаменті агропромислового розвитку Волинської Державної адміністрації відбувся Перший Семінар «Поєднання зусиль для  розповсюдження та впровадження інновацій для сталого  використання меліорованих територій  Волинської області» з Діалогу зацікавлених сторін з питань управління водними та земельними ресурсами та сталого розвитку  меліорованих територій у Поліському регіоні (Поліський Діалог) за ініціативи ІВПіМ НААН та Державної обласної адміністрації Волинської області.

Метою семінару було обговорення його учасниками  найбільш актуальних проблем  управління водними та земельними ресурсами на меліорованих територіях двох районів  Волинській області ( Шацького та Ратнівського ) та визначити першочерговий план дій для вирішення визначених проблем шляхом поєднання зусиль всіх зацікавлених сторін. Загальною метою є започаткування постійного Діалогу   зацікавлених сторін   з обговорення найбільш актуальних проблем управління водними та земельними ресурсами у Поліському  регіоні для  визначення  шляхів їх вирішення на основі запровадження комплексу заходів з:

– забезпечення  ефективного  використання водних та земельних ресурсів для сільськогосподарського виробництва  та розвитку сільських територій в умовах змін клімату;

  – залучення інвестицій у  модернізацію  дренажних систем та використання меліорованих земель;

– організації консультацій з  зацікавленими сторонами від регіонального та місцевого рівня при розробці законодавства у галузі меліорації земель та розвитку сільських територій.

У роботі семінару взяли участь директора сільськогосподарських підприємств  та  фермерських господарств, голови об’єднаних громад, представники обласної та районних державних адміністрацій, обласного та міжрайонних управлінь водних ресурсів.

З вітальною промовою виступили директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко та начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, Ольга Жовтоног ознайомила присутніх із загальною концепцією Діалогу та напрямками його роботи. В спілкуванні з учасниками семінару прийняли участь фахівці від ІВПіМ: Н. Мозоль, О. Сидоренко, О. Цвєтова, В.Поліщук.

За результатами Першого семінару визначений першочерговий план дій  щодо вирішення комплексу  проблем із забезпечення сталого використання  та розвитку  меліорованих земель  у Поліському регіоні.

Наради, семінари, Події та новини, Цікаві фактиPermalink

Comments are closed.