У Мінагрополітики відбулася нарада щодо стану виконання протоколу наради “Питання законодавчого врегулювання інституційних змін щодо впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, сталого забезпечення водними ресурсами та розвитку меліорації земель”

5 липня у Міністерстві аграрної політики та продовольства України під головуванням в.о. Міністра Ольги Трофімцевої відбулася нарада щодо стану виконання протоколу наради під головуванням Першого віце-прем’єр міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І. від 8 квітня 2019 року з питання законодавчого врегулювання інституційних змін щодо впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, сталого забезпечення водними ресурсами та розвитку меліорації земель.
Участь у заході взяли: Жемойда О.В. – генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції; Хоменко Ю.І. – начальник відділу енергетики та відновлювальних джерел енергії Управілння технічної політики в АПК; Швець К.А. – головний спеціаліст відділу з питань лісових ресурсів та рибного господарства Департаменту аграрної політики та продовольства Мінагрополітики; Кузьменков О.О. – експерт Офісу підтримки реформ Мінагрополітики. Від Інституту водних проблем і меліорації участь у нараді взяв директор Ромащенко М.І.
За підсумками наради було прийнято рішення про звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо прискорення процесу винесення на розгляд Кабінету Міністрів України “Стратегії зрошення та дренажу в Україні до 2030 року”, розробленої проектною групою, у складі експертів Світового Банку, ФАО, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), науковців Інституту водних проблем і меліорації НААН України, інших наукових установ НААН, представників Мінприроди, Мінагрополітики, Держводагентства, органів місцевого самоврядування, сільгосптоваровиробників.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.