Науковці ІВПіМ взяли участь у Європейській конференції з питань відновлення річок

О. Жовтоног  про налагодження контактів з іноземними експертами

Загалом у заході приймали участь представники з понад 35 країн усіх континентів світу (всього понад 350 учасників), серед яких були представники Єврокомісії, Міжнародної Агенції захисту навколишнього середовища, Міністерств екології провідних країн Європи та інших міжнародних організацій. За програмою на конференції працювало 12 тематичних секцій. Секції були присвячені вирішенню питань політичного врегулюванню проблем захисту річок, фінансовим аспектам, питанням захисту територій від підтоплень, питанням збалансованого водо землекористування, моделювання впливів техногенного навантаження на річкові басейни та ін.

Багато уваги приділялось організації міжнародної співпраці, залученню зацікавлених сторін до проблем захиста та відновлення річок.
У зв’язку з цим, під час конференції Ольга Жовтоног, як представник Інституту водних проблем і меліорації, за дорученням директора інституту Ромащенко М.І. підписала меморандум про співпрацю, що передбачає подальше налагодження контактів з експертами інших країн для обміну досвідом з питань відновлення річок та управління водними та земельними ресурсами у межах їх басейнів, а також підготовці та виконанню міжнародних проектів. Меморандум було складено для співпраці між п’яти пілотними річковими басейнами (Україна, Франція, Вірменія, Іспанія. Англія), координатором даної співпраці є Європейський центр з відновлення річок. Для обговорення співробітництва та обміну досвідом та знаннями між пілотними річковими басейнами підчас конференції було проведено спеціальну секції. Жовтоног Ольга Ігорівна виступила на цій секцій з доповіддю на тему « Шляхи впровадження найкращих європейської практик з відновлення річок у межах басейну річки Ірпінь».

Міхаель Хоффманн представляв стендову доповідь з питань моделювання впливів існуючого техногенного навантаження на водозбірний басейн річки Салгір та пов’язані з цим проблеми якості питної води.

Конференції, Події та новиниPermalink

Comments are closed.