Програма “Питна вода Києва” потребує перегляду

Голосіївський район міста Києва має найбільше вулиць та провулків, що не підключені до системи централізованого водовідведення.
Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: “Забезпечення прав людини на воду та санітарію в м. Києві” повідомив в.о. заступника директора Інституту водних проблем і меліорації, експерт з водних питань Михайло Яцюк.
“За офіційними даними, які нам надала київська влада, сьогодні лідирує Голосіївський район, який має аж 212 вулиць і провулків неканалізованих, Подільський район – 33, Печерський – 32, Деснянський – 18. Тобто сьогодні всі 10 районів Києва мають вулиці і провулки, які, на жаль, ще неканалізовані, а відповідно з цим у нас виникають певні проблеми”, – сказав Яцюк.
Зокрема, він зазначив, що це призводить до того, що 30 тисяч киян позбавлені належних санітарних умов. “Потенційною загрозою потрапляння стоків у питну воду є неканалізовані вулиці і провулки Києва”, – додав експерт.
Водночас, Яцюк зауважив, що цільова програма “Питна вода міста Києва на 2011-2020 роки” потребує перегляду та аналізу. Він наголосив, що результати моніторингу якості питної води потрібно надавати жителям міста регулярно і у доступному вигляді.

Відео, Події та новиниPermalink

Comments are closed.