Малі річки: кліматичні та екологічні виклики

Всеукраїнський форум “Малі річки: кліматичні та екологічні виклики” пройшов з 4 по 5 жовтня у м. Звягель, що на Житомирщині. Захід був спрямований на обговорення нагальних питань зміни клімату в контексті використання водних ресурсів. Учасниками форуму стали близько ста осіб. Серед них – члени комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, представники Державного агентства водних ресурсів України, Асоціації міст України, наукових установ, міжнародних інституцій, навчальних закладів тощо.

У перший день форуму обговорювалися  питання «політичного рівня». Зокрема, учасники почули думки представників Державного агентства водних ресурсів України, депутатів з Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, делегатів міжнародних інституцій, Асоціації міст України.

У другий день форуму було проведено тематичний круглий стіл: «Річка Случ як основне джерело водопостачання та рекреаційна зона Звягеля». Учасниками було заслухано  пропозиції екологів, працівників наукових установ щодо порятунку річки Случ, як основного джерела водопостачання та рекреаційного потенціалу Звягеля. Також були підняті питання щодо доцільності будівництва дамб — як варіанту створення водних резервів.

Від Інституту водних проблем і меліорації НААН участь у заході взяли науковці відділення агроресурсів та інформаційних технологій, лабораторії водопостачання і водовідведення та лабораторії екології. Вони представили результати досліджень щодо методів збереження гідрологічного режиму річки Случ та контролю якості води на водоочисній станції м. Звягель.

Наради, семінари, Події та новиниPermalink

Comments are closed.