Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України дізнавалися професійні секрети від науковців

29 вересня студенти магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України в межах закріплення практичних навиків з дисципліни «Фертигація та іригація» відвідали Інститут водних проблем і меліорації НААН. Зустріли їх заступник директора інституту Андрій ШАТКОВСЬКИЙ та завідувач відділення меліорації Сергій УСАТИЙ. Науковці ознайомили студентів з методиками випробувань технічних засобів мікрозрошення, розповіли про відповідність міжнародним та національним стандартам, нормативні документи та вимоги до безпеки під час випробувань. Студентам продемонстрували перевірку механічних випробувань на міцність водовипусків, мікродощувачів, поливних трубопроводів та тестування різних видів краплинних стрічок на розтяг та міцність під час гідростатичного тиску. Одним із головних критеріїв випробувань є характеристика мікродощувачів, поливних трубопроводів, краплинних водовипусків. Візуалізували перевірку рівномірності витрат води, витратно-напірна характеристики та стабільність витрат води. Головною проблемою фертигації та іригації є засмічення водовипусків, а тому було продемонстровано роботу стенду для встановлення причин засмічення краплинних водовипусків у поливних трубопроводах систем краплинного зрошення. Для унаочнення цієї проблеми було продемонстровано під мікроскопом забруднення лабіринту після відпрацювання системою сезону поливу. І та встановлено походження засмічень краплинних водовипусків і їх фотографічна експертиза.

Візит до Інституту водних проблем і меліорації надав студентам важливий практичний досвід і знання, які стануть корисними для їхньої майбутньої кар'єри в галузі агрономії та сприятимуть вирішенню проблем сільськогосподарського сектору в умовах зміни клімату.

Джерело: https://nubip.edu.ua/node/134608

Події та новиниPermalink

Comments are closed.