У Новій Каховці створили асоціацію користувачів водних ресурсів на зрошуваних землях

6 липня у м. Нова Каховка зібралися херсонські аграрії, які схвалили створення громадської організації, покликаної об’єднати водокористувачів  у зоні Каховської зрошувальної системи.

Директор Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук Михайло Ромащенко розповів присутнім про концептуальні засади відновлення та розвитку зрошення на Херсонщині. В своїй доповіді Михайло Іванович звернув увагу присутніх, що наявні потужності зрошувальних систем використовуються вкрай незадовільно – площі фактичного поливу без краплинного зрошення скоротились із 424 тис.га в 1991 році до 220 тис.га в 2015 році. Тому відновлення поливів на додаткових площах раніше зрошуваних земель та подальше їх нарощування – є нагальною потребою сьогодення і можливе лише шляхом здійснення реформування управління зрошувальними системами на засадах децентралізації з передачею функцій управління та експлуатації внутрішньогосподарських мереж водокористувачам на основі їх об’єднання в асоціації водокористувачів.

Головою херсонської «Асоціації користувачів водних ресурсів на зрошуваних землях» присутніми було обрано Юрія Івановича Ващенко.

Головною метою нового об’єднання стане лобіювання інтересів виробників сільськогсподарської продукції на зрошуваних землях перед державою, відновлення зрошення і об’єднання зрошувальної системи Херсонської області в один цілісний та ефективно функціонуючий механізм.

Події та новиниPermalink

Comments are closed.