Японці в свій час вивели унікальний сорт кубовидного кавуна, щоб спростити транспортування. А українські селекціонери пішли своїм шляхом, і ” видали на гора ” такої ж форми солодкий перець.
Вченим Південної державної сільськогосподарської дослідної станції ІВПіМ, що в Голопристанському районі Херсонщини, це коштувало понад сім років кропіткої роботи. Завдяки помаранчевому кольору плоду новому сорту дали горду назву “Злато скіфів”, але кольором і незвичайною формою його особливості аж ніяк не обмежуються.
Директор станції, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Лимар каже, що плоди нового перцю значно “м’ясисті”, ніж плоди інших сортів, і мають товщину стінок 6-8 міліметрів. Ще однією перевагою “Злато скіфів” є скорочений період його вегетації – до 120 днів. Тоді як представникам переважної більшості інших сортів цієї культури для визрівання необхідно 120-140 днів. Дивитися далі